3 ugers vin Hurtig vinfremstilling

Acidometer: Instrument til måling af syreindholdet i most og vin.Acidometer

Ballon, vinballon: Gæringsbeholder til vin og øl Ballon

Bentonite: Lerjordsprodukt til smagsforbedring og klaring af vin. Bentonite

Cider Æblecider

Dampsafter Dampsafter

Druevin Vindruer

Eddike Eddike

Etiketter Etiketter

Filter, filtrering klaring Klaring og filtrering

Flasker, flaskning, propning Tapning

Forkultur. Forkultur, hydrering af gær: Hydrering af tørgær

Gær og gæring. VingærForkultur, Hydrering af tørgær

Gærnæringssalt f.eks ammoniumfosfat Gærnæringssalt

Gærrør, Gærhætte, Støvhætte Gærrør

Gærstop Kaliumsorbat Gærstop

Hvidvin Vin af vindruer , Hvidvin af druekoncentrat

Hævert Hævert omstilkning

Instrumenter, acidometer, oechlevægt, vinometer, refraktometer, alkoholometer, Instrumenter

Kapsel Flaskning

Kirsebærvin Kirsebær

Klaring Klaring og filtrering

Lagring, modning Lagring og modning

Malolaktisk gæring Malolaktisk gæring

Melklister. Fremstilles ved at koge mel med vand til passende grødet konsistens. Kan opbevares på syltetøjsglas. Etiketter

Mikroorganismer følger

Mjød honningvin Mjød

Mælkebøttevin Mælkebøttevin

Oechlevægt Oechlevægt

Opskrifter Opskrifter

Rødvin Rødvin af druekoncentrat , Vin af vindruer

Pasteurisering Pasteurisering

Pectolase enzym Pectolase enzym

Portvin Portvin fra druekoncentrat

Propapparat Propapparat

Propper, kork Flaskning

Raberbervin Rabarber

Rosinvin Rosinvin

Siklæde, tætvævet linned eller kundstofklæde, hvor igennem man kan si sin vin eller frugtmasse.

Sukker, druesukker, frugtsukker, fruktose, glucose Sukker

Svovl, svovling af vin., sulfitter Kaliumpyrosulfit eller Natrium metabisulfit Svovl og Sulfitter

Tapning og lagring se flaskning  Tapning

Vand Vand

Vingær Vingær

Vinifikationen Vinifikation

Vinometer: Vinometer

Vinsygdomme Vinsygdomme

Æblevin Æblemost , Æble Massegæring Fremstillng af Æblesaft

Øl Lidt om ølbrygning

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]